Αναζήτηση:

search glass
mwvkafeneio Logo
anarxeio Logo
Black Tracker Logo
Rebelnet.gr
Factory magazine
tiflopontikas magazine
koukouloforos
Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

Projects

Projects - Εγχειρήματα – Εφημερίδες - Ταινίες - Παιχνίδια - Βlogs που πραγματοποιούνται από άτομα, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες οι οποίες εμπλέκονται με την κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ
black tracker

Black tracker

(http://www.black-tracker.gr/)

Δικτυακός ιχνηλάτης ανατρεπτικών
προθέσεων

Δημιουργήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση και το διαμοιρασμό οπτικοακουστικού υλικού του οποίου το περιεχόμενο ή/και ο τρόπος δημιουργίας αντιστρατεύονται στον κυρίαρχο λόγο και αμφισβητούν το υπάρχον από μια ριζοσπαστική σκοπιά. Στόχος της δημιουργίας του είναι να αποτελέσει ένα συμμετοχικό κόμβο διανομής υλικού που συμπυκνώνει ή προβάλει την εμπειρία των κοινωνικών αγώνων, την ελεύθερη έκφραση και τη συλλογική δημιουργία.

koukouloforos

Κουκουλοφόρος

(http://koukouloforos.wordpress.com/)

εφημερίδα δρόμου για τα
γεγονότα του Δεκέμβρη 2008

Η πληροφορία εξοστρακίστηκε..
Ο Αλέξης σκοτώθηκε από σφαίρα μπάτσου στα Εξάρχεια, από το στήθος του κύλησε αίμα. Παρόλα αυτά η βαλλιστική άργησε αρκετές μέρες να βγει… τελικά η σφαίρα εξοστρακίστηκε, όπως θα μπορούσε να πει κανείς ότι εξοστρακίστηκαν όλες οι πέτρες, τα μπουκάλια και τα νεράντζια που πετάχτηκαν όλες αυτές τις μέρες απέναντι σε βιτρίνες καταστημάτων, ακριβών αυτοκινήτων και ενάντίων των δυνάμεων καταστολής-μπάτσων. Η πραγματικότητα συντίθεται τελικά από πολλά υποκειμενικά γεγονότα που ο καθένας θα μπορούσε να ερμηνεύσει όπως θέλει. Εκτός από τους δημοσιογράφους.

Salonicopoly

Salonicopoly

(http://www.salonicopoly.gr/)

Επιτραπέζιο παιχνίδι

Η πόλη με το λιγότερο πράσινο, το περισσότερο νέφος αλλά και τους μοναδικούς πειρατές της παραλιακής. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη υπό πολιορκία. Απειλείται από στεριά, θάλασσα και αέρα και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε ένα άκρως υποβαθμισμένο οικοσύστημα. Είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στο νέφος, στο θόρυβο, στο μποτιλιάρισμα, στο λιγότερο πράσινο και φυσικά διαθέτει τους λιγότερους ποδηλατόδρομους. Περισσότερες από 250 μέρες το χρόνο τα αιωρούμενα σωματίδια βρίσκονται τρεις φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια της Ε.Ε., και αντιστοιχούν 2,5 τ.μ. πράσινο ανά κάτοικο, συμπεριλαμβανομένου και του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου. Επιπλέον, τα τελευταία δέκα χρόνια οι χώροι πρασίνου έχουν μειωθεί κατά 30%, ενώ τα Ι.Χ. έχουν διπλασιαστεί και σε λίγα χρόνια θα αντιστοιχούν δυο Ι.Χ. για κάθε τρεις κατοίκους. Η κατεύθυνση είναι σαφής: ενίσχυση της αυτοκίνησης, απομύζηση κέρδους με κάθε μέσο από τους δημόσιους χώρους και καμία περιβαλλοντική πολιτική. Τώρα μπορείς να συμβάλεις και εσύ στην καπιταλιστική ανάπτυξη της πόλης. Γίνε αδίστακτος διαπλεκόμενος εργολάβος μεγάλων έργων, και παίξε την salonicopoly με πάθος για καταστροφή των δημόσιων χώρων, λεηλάτησε τους φυσικούς πόρους, ενίσχυσε τη χρήση του Ι.Χ., τσιμεντοποίησε τα πάρκα, τις λίμνες, τις παραλίες και θα είσαι ο μεγάλος νικητής. Καλή επιτυχία, και να προσέχεις τους πειρατές!

01.26.54

01.26.54

(http://www.disobey.net/01.26.54/)

κινηματογραφική ταινία

Ένα κινηματογραφικό project στηριγμένο στις αρχές της συλλογικής διαμεσολαβητής, αντιεμπορευματικής δημιουργίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Βασίλης, φανατικός κινηματογραφόφιλος και οξύ κριτικό πνεύμα, προσπαθεί να πείσει το περιβάλλον του ότι η Λένι Ρίφενσταλ, η κινηματογραφίστρια του Γ' Ράιχ, ήταν ένα υπερεκτιμημένο ατάλαντο κτήνος και όχι μία μεγάλη γυναίκα πρωτοπόρος της 7ης τέχνης. Βάζει λοιπόν στο μικροσκόπιο το «Θρίαμβο της Θέλησης», την ταινία-σταθμό της Ρίφενσταλ, και προσπαθεί να ανακαλύψει τα αισθητικά της «σφάλματα». Τα πράγματα παίρνουν βέβαια μια απρόσμενη τροπή όταν ανακαλύπτει ότι στη 1 ώρα 26 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα της ταινίας…

Adeho

Adeho

(http://www.adeho.gr/)

εταιρεία επινικοίασης εργαζομένων

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες προώθησης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί την σίγουρη απάντηση στο άγχος σας για επαγγελματική αποκατάσταση. (Μεταστροφή του γνωστού κολοσσού επινοικίασης εργαζομένων adecco)

1M2007

1M2007

(http://1m2007.blogspot.com/)

καμπάνια για πορεία την πρωτομαγιά 2007

Είμαστε προσωρινοί εργαζόμενοι, ελαστικοί, "μαύροι", είμαστε άνεργες, είμαστε νέοι, είμαστε γυναίκες. Είμαστε άνθρωποι "επισφαλείς", που δεν έχουμε καμιά βεβαιότητα για το πως θα μας ξημερώσει στο κοντινό μέλλον. Μιλάμε για τα απλά πράγματα που ρυθμίζουν τις ζωές μας: αν θα έχουμε κάποιο εισόδημα ή όχι, το που θα μένουμε του χρόνου, αν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, αν θα μπορούμε να αναπτύξουμε μια σχέση, μια φιλία, Το μοντέλο του ανθρώπου που δουλεύει σταθερά, που ξέρει το εισόδημα του, τον ελεύθερο χρόνο του, τις σχέσεις του, δεν ισχύει για πολλούς από μας. γι'αυτό λοιπόν... σκεφτόμαστε, οργανωνόμαστε, συνωμοτούμε, απεργούμε, διαδηλώνουμε την πρωτομαγιά του 2007

kalokairisapilas

kalokairisapilas

(http://www.disobey.net/kalokerisapilas/)

24 σονέτα για την πολιτική διαχείριση
της ερωτικής απελπισίας και 24
μηχανές για το ίδιο περίπου πράγμα

το βιβλίο αυτό μπλα μπλα μπλα και λοιπά

Follow the Rabbits

Follow the Rabbits

(http://rebel-rabbits.blogspot.com/)

Διαγαλαξιακά συμβούλια στη χώρα των θαυμάτων

Στον καπιταλισμό η ίδια η καθημερινή ζωή μετατρέπεται σε ένα μικρό πόλεμο ένα πόλεμο ανάμεσα στην συμβατική επιβίωση και την θέληση για αυθεντική ζωή. Η καταστροφή της καθημερινής αλλοτρίωσης που πνίγει στην απάθεια την ανθρώπινη επιθυμία θα επέλθει όταν αποφασίσουμε να κινηθούμε ατομικά και συλλογικά προς την άρνηση της με στόχο πάντα την ολοκληρωτική κατεδάφιση του καπιταλιστικού κόσμου και την ελεύθερη μετάβαση στις απολαύσεις της ζωής.

Το Εργαλείο

Το Εργαλείο

(http://ergaleio.blogspot.com/)

blog

Το Εργαλείο είναι μία προσωπική προσπάθεια έκφρασης και πράξης. Κυκλοφόρησε την περίοδο 2004-2007 βγάζοντας 5 εντυπάκια που διακινήθηκαν χέρι με χέρι μεταξύ φίλων και σε στέκια και καταλήψεις της Θεσσαλονίκης. Στο blog αυτό εκτίθενται τα λεγόμενα του Εργαλείου με σκοπό να επικοινωνήσει τα αδιέξοδα αλλά και τις δυνατότητες που συναντάει ένα έντυπο που προσπαθεί να μιλήσει με ένα προσωπικό τρόπο για το ζήτημα της επαναστατικής αλλαγής.

Sapilla Zine

Sapilla Zine

(http://www.sapilla.gr/)

φανζίν

Η Σαπίλλα είναι ένα φανζίν με κόμικς και κείμενα. Τα θέματα με τα οποία ασχολείται είναι η φύση, τα ζώα, οι ανθρώπινες σχέσεις και αλλά πολλά γύρω από το punk και την αγάπη.

Αιμόφιλος Τ. Ινφλουέτζας

Αιμόφιλος Τ. Ινφλουέτζας

(http://aimof.blogspot.com/)

blog

Για την προώθηση του προτάγματος της γενικευμένης πολιτισμικής ανατροπής. Για την προώθηση του ελευθεριακού κομμουνισμού και άλλων τέτοιων πολύ καλών για την ανθρωπότητα πραγμάτων.

Episfaleia

Συλλογή κειμένων πάνω στην εργασιακή και υπαρξιακή επισφάλεια

seratia

Serratia S. Marcescens

(http://serratiam.blogspot.com/)

blog

rupax

Rupax η ακρίδα

(http://www.rupax-rupax.blogspot.com/)

blog

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ

ΧΡΟΝΙΚΟ

Το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της Υφανέτ καταλήφθηκε στις 20 Μάρτη του 2004. Η κατάληψη ήρθε ως επακόλουθο ζυμώσεων και αναγκαιοτητών που προέκυψαν ύστερα από τα γεγονότα του Ιούνη του 2003 και της αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες και απεργούς πεινάς. Έτσι ορισμένες συλλογικότητες και άτομα που θέλησαν να δράσουν συλλογικά, ανταγωνιστικά και αυτόνομα μέσα από νέες πιο δυναμικές δομές, αποφάσισαν ύστερα από συνελεύσεις και συζητήσεις την κατάληψη του εργοστασίου.

Η κατάληψη του παλιού εργοστασίου είναι μια έμπρακτη απάντηση στον παραλογισμό της μητρόπολης, όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται σε διαμερίσματα, οι δημόσιοι χώροι ερημώνουν, οι αλάνες γίνονται πάρκινγκ, τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια γίνονται μουσεία-πολυχώροι κατανάλωσης και εφετζίδικων lifestyle συνευρέσεων. Η επιλογή της κατάληψης εκτρέπει την έννοια του ιδιωτικού χώρου και τον κάνει δημόσιο, ανοιχτό, ζωντανό.

Η κατάληψη ως πράξη είναι μια στιγμή απελευθέρωσης ως διάρκεια είναι η επανοικειοποίηση του κλεμμένου χώρου και χρόνου, ένα πείραμα μέσα από το οποίο θα ξαναεφεύρουμε συλλογικά τις επαναστατικές διαδικασίες που θα μας επιτρέψουν να κινηθούμε οργανωμένα και ανταγωνιστικά προς το υπάρχον, ένας χώρος ο οποίος θα γεννήσει σχέσεις συντροφικότητας και εμπιστοσύνης ώστε να κινηθούμε δημιουργικά απέναντι στη μιζέρια της αλλοτριωμένης κοινωνίας και των εαυτών μας. Σημαίνει ακόμα τη βίωση μιας καθημερινότητας ενάντια στην πραγματικότητα του χρήματος, τις ιεραρχικές-εξουσιαστικές δομές και την αυταρχικότητα του συστήματος.

Μέσα από κάθε μας ενέργεια προσπαθούμε να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ανατροπή, στη συλλογικοποίηση των αρνήσεων και των ονείρων μας.

Χρονικό εκδηλώσεων και δράσεων

2004-2010

 1. 20 Μαρτίου 2004 κατάληψη Φάμπρικα Υφανετ
 2. 16 Απριλίου 2004 Πορεία στη Κ. Τούμπα με αφορμή το σφράγισμα της πόρτας της κατάληψης από την Εθνική Τράπεζα
 3. 29 Απριλίου 2004 εκδήλωση για την ιστορία και τους εργατικούς αγώνες στην Υφανέτ
 4. 21 Μαΐου 2004 εκδήλωση «Στίρνερ και Νίτσε: τα όρια του μηδενισμού» από ομάδα βιβλιοθήκης
 5. 28 Μαΐου 2004 εκδήλωση παρουσίαση του δελτίου αντιπληροφόρησης για τους μετανάστες από indymedia Θεσσαλονίκης
 6. 4 Ιουνίου 2004 εκδήλωση για τη Zanon (αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Αργεντινή) από Ανάρες
 7. 19 - 21 Ιουνίου 2004 «3 μέρες για 3 μήνες», δημόσιοι χώροι και πόλη φυλακή με παρουσίαση σχετικού εντύπου, συζήτηση, προβολές, συναυλίες
 8. 24 Ιουνίου 2004 συμμετοχή στην κατάληψη των γραφείων ολυμπιακών αγώνων
 9. 14 Ιουλίου 2004 παρέμβαση-προβολή στη πλατεία Ναυαρίνου ενάντια στην αστυνομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα και τους ολυμπιακούς αγώνες
 10. 11 - 12 Οκτωβρίου 2004 εκδήλωση, συζήτηση, προβολή για την ψυχική υγεία και τα κρατικά ιδρύματα από ψυχιατροxol
 11. 16 – 17 Οκτωβρίου 2004 «5 χρόνια Μαύρη Γάτα», πανελλαδική συνάντηση στεκιών, εκδηλώσεις, συναυλίες
 12. 21 Οκτωβρίου 2004 πορεία ενάντια στην εθνική ενότητα (συμμετοχή 200 άτομα)
 13. 13 Νοέμβρη 2004 «ισραηλινοί αναρχικοί ενάντια στο τείχος» με παρουσίαση, προβολή, συζήτηση
 14. 19 Νοεμβρίου 2004 «πριν το τέλος» θεατρική παράσταση με θέμα τη σωματεμπορία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση
 15. 26Νοεμβρίου 2004 «η κοινωνία του θεάματος σήμερα», εκδήλωση- από ξενοδοχείο των ξένων
 16. μέσα Δεκέμβρη «λίγο πριν», θεατρικές παραστάσεις
 17. 19 Δεκεμβρίου 2004 κατάληψη μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων σε ένδειξη αλληλεγγύης στο συλληφθέντα για τα γεγονότα του Α.Τ. αγίου παντελεήμονα
 18. 24 Φεβρουαρίου 2005 «Βιοπολιτική, Εξουσία, Γνώση: μια ανάγνωση του έργου του Φουκό»-από ομάδα βιβλιοθήκης
 19. 30 Μαρτίου 2005 πορεία ενάντια στα εθνικιστικά πογκρόμ (συμμετοχή 250 άτομα)
 20. 13 Απριλίου 2005 ποδηλατοπορεία οργανωμένη από πρωτοβουλία μέσα από την κατάληψη
 21. 16 Απριλίου 2005 «1 χρόνος Φάμπρικα Υφανέτ», πολυδρώμενα, προβολές, θεατρικά, εκθέσεις, συναυλίες
 22. 28 Μαΐου 2005 «Πώς εκτροχιάστηκε ο Ρομπέρτο Ζούκο», θεατρική παράσταση από ομάδα αντιβίωση
 23. 9 Ιουνίου 2005 πορεία ενάντια στην εθνικοπατριωτική φιέστα του ψωμιαδη για τα γενέθλια του μ. Αλέξανδρου
 24. Ιούνης 2005 συμμετοχή στις κινήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Bahoz
 25. 9 Σεπτεμβρίου 2005 παρέμβαση στη μονή λαζαριστών ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μουσείου σύγχρονης τέχνης στην υφανέτ
 26. 29 Οκτωβρίου 2005 συναυλίες Hip Hop
 27. 5-6 Νοεμβρίου 2005 «Προς μία μεταλλαγμένη κοινωνία» διήμερο με συζητήσεις και προβολές από παιδιά του σωλήνα
 28. 11 Νοεμβρίου 2005 επίθεση με μπογιές στο γαλλικό ινστιτούτο σε αλληλεγγύη στην εξέγερση των μεταναστών στα γαλλικά προάστια
 29. 11-12 Νοεμβρίου 2005 «αυτοοργανωμένη κινηματογράφηση: η κολεκτίβα AK – KRAAK»
 30. 26 Νοεμβρίου 2005 παρουσίαση του βιβλίου οι Αόρατοι από τον Nanni Balestrini – συζήτηση για το ιταλικό ανταγωνιστικό κίνημα
 31. 18 Φεβρουαρίου 2006 πορεία ενάντια στο συνεδρίου του ΛΑΟΣ (συμμετοχή 450 άτομα)
 32. 28 Μαρτίου 2006 επίθεση και καταστροφή των γραφείων της φασιστικής πατριωτικής συμμαχίας (συμμετοχή 200 άτομα)
 33. 8 Απριλίου 2006 συναυλία Ωχρά Σπειροχαίτη στην Καμάρα για τα 2 χρόνια της κατάληψης
 34. 12 Μαΐου 2006 εκδήλωση με τον Γιάννη Ταμτάκο για τα 70 χρόνια από την εξέγερση των καπνεργατών του 1936
 35. 20 Μαΐου 2006 εκδήλωση για την επισφάλεια με τον Franco Berardi Bifo
 36. 6 Ιουνίου 2006 επίθεση και πορεία στα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν για τον θάνατο 2 εργατών (συμμετοχή 150 άτομα)
 37. 22 Ιουνίου 2006 εκδήλωση ενάντια στους εθνικούς μύθους από εφημερίδα εργατική εξουσία
 38. 6 Ιουλίου 2006 μητροπολιτικό καλοκαίρι αθλοπαιδιές, βουτιές, στην Υφανέτ
 39. 9 Σεπτεμβρίου 2006 επίθεση από 100 άτομα με αυγά σκουπίδια πατατοβόμβες σε εκδήλωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που φιλοδοξεί να εγκατασταθεί στο κτήριο της Υφανέτ
 40. 19 Νοεμβρίου 2006 πορεία στην Αμάρυνθο ενάντια στο βιασμό 16χρονης Βουλγάρας (130 άτομα)
 41. 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2006 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Φάμπρικα - Υφανέτ
 42. 2 Δεκεμβρίου 2006 παρουσίαση – εκδήλωση του βιβλίου «Άπαντα του Μπακούνιν» από ομάδα βιβλιοθήκης
 43. 5 Δεκεμβρίου 2006 πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (συμμετοχή 500 άτομα)
 44. 9 Δεκεμβρίου 2006 συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Αθήνα από το αναρχικό συντονιστικό (συμμετοχή 600 άτομα)
 45. 19 Ιανουαρίου 2007 κατάληψη δικηγορικού συλλόγου για τους συλληφθέντες και απεργούς πείνας από την πορεία του κοινωνικού φόρουμ στην Αθήνα στης 16 Μάη 2006
 46. 3 Φεβρουαρίου 2007 πανελλαδική συνάντηση ομάδων για ζητήματα βιοτεχνολογίας- μεταλλαγμένων και εκδηλώσεις παρουσιάσεις για μεταλλεία Χαλκιδικής, Υποθαλάσσια Αρτηρία, φράγμα Αράχθου, εκτροπή Αχελώου, εργοστάσιο ΔΕΗ Πτολεμαίδας, greenscare στις ΗΠΑ
 47. 2 Μαρτίου 2007 ποδηλατοπορεία από ποδηλατίστας (συμμετοχή 100 ποδηλατες/ισσες)
 48. 3 Μαρτίου 2007 συνάντηση του πανελλαδικού συντονιστικού αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες, εκδηλώσεις, προβολές, συναυλίες - θεατρική παράσταση «το πιστοποιητικό» του Νικολάι Έρντμαν από τη θεατρική ομάδα μεταναστών Θεσσαλονίκης
 49. 29 Μαρτίου 2007 εκδήλωση ενάντια στην υποθαλάσσια αρτηρία από πειρατές της παραλιακής
 50. 30 Μαρτίου 2007 ποδηλατοπορεία ενάντια στην υποθαλάσσια αρτηρία από ποδηλατίστας + πειρατές της παραλιακής(συμμετοχή 200 ποδηλατες/ισσες)
 51. 31 Μαρτίου 2007 πορεία ενάντια στη υποθαλάσσια αρτηρία από πειρατές της παραλιακής (συμμετοχή 300 άτομα)
 52. 3 Απριλίου 2007 μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο κράτησης μεταναστών (συμμετοχή 100 άτομα)
 53. 27 Απριλίου 2007 ποδηλατοπορεία από τους ποδηλατίστας (συμμετοχή 200 ποδηλατες/ισσες)
 54. 1 Μαΐου 2007 πορεία ενάντια στην επισφάλεια (συμμετοχή 350 άτομα)
 55. 18 Μαΐου 2007 συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Πάτρα (συμμετοχή 400 άτομα)
 56. 24 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2007 11ημερο φεστιβάλ εκδηλώσεων – συζητήσεων – προβολών – συναυλιών για τα 3 χρόνια της κατάληψης
  • εκδήλωση Αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι-καταστολή-υπεράσπιση
  • Πρώτη προβολή μιας αυτοοργανωμένης κινηματογραφικής παραγωγής
  • «Ξεκλειδώνοντας τον Κλήδονα» Παρουσίαση της Υπερεαλιστικής ομάδας Αθηνών
  • Ενημέρωση-Συζήτηση με θέμα την καταστολή της κατάληψης Ungdomshuset στη Κοπεγχάγη
  • Παρουσίαση του παιχνιδιού «Το Ντουλάπι: μια πρόβα εξέγερσης» από τη μηχανή
  • «Πως το καταλάβαμε» Προβολή video από την κατάληψη Villa Αμαλίας
  • Εκδήλωση με θέμα «Προβληματικές για την καθημερινότητα σε μια κολεκτίβα και ο συσχετισμός της με τη γενικότερη απελευθερωτική διαδικασία» από τη στεγαστική κολεκτίβα της κατάληψης
  • «Κυνήγι Θησαυρού» Ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της μεταλλουργίας χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική
  • Συζήτηση με θέμα: Έθνος, Αντιμπεριαλισμός, Ανταγωνιστικό Κίνημα
  • «Σημειώσεις για τη μνήμη» ένα οπτικοακουστικό δρώμενο
  • Θεατρική παράσταση «Ο θείος Πάπαρος» της ομάδας Bufonata από τη Villa Αμαλίας
  • Εκδήλωση του ελευθεριακού νηπιαγωγίου EL PASO DAY - Ξενάγηση Παραμύθι
 57. 31 Μαΐου 2007 πορεία εορτασμού των 3 χρόνων και αλληλεγγύης στην Φάμπρικα Υφανέτ (συμμετοχή 800 άτομα)
 58. 18-21 Αυγούστου 2007 συμμετοχή στις πορείες αλληλεγγύης για δολοφονημένο νιγηριανό Τόνυ Ονούα
 59. 25 Οκτωβρίου 2007 παρέμβαση ενάντια στις εθνικές παρελάσεις σε 150 σχολεία της Θεσσαλονίκης
 60. 4 Νοέμβριου 2007 συνδιοργάνωση με Terra Ingognita, Στέκι στη Φιλοσοφική, Εστίες Δ μηχανοκίνητης πορείας αλληλεγγύης στις φυλακές Διαβατών (συμμετοχή 250 άτομα)
 61. 9 Νοεμβρίου 2007 προβολή ντοκιμαντέρ και εκδήλωση για το DIY
 62. 12-16 Νοεμβρίου 2007 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
 63. 1 Δεκεμβρίου 2007 Όχι άλλα δάκρυα για τους δολοφονημένους μετανάστες, συγκέντρωση πορεία για τον δολοφονημένο νιγηριανό Τόνυ Ονούα
 64. 15 Ιανουαρίου 2008 Καλό ταξίδι μπάρμπα Γιάννη, όλα συνεχίζονται…
 65. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ο μύθος της αειφόρου ανάπτυξης (εκδήλωση της αντιεξουσιαστική επιθεώρησης black out)
 66. 22 Φεβρουάριου 2008 Πορεία αλληλεγγύης στον Β. Μποτζατζή και στους 3 διωκόμενους συντρόφους
 67. 21 Μαΐου 2008 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 του Ιούνη του 2003 στα Δικαστήρια
 68. 30 Μαΐου 2008 Συζήτηση με την υπερρεαλιστική ομάδα Αθήνας, η πολιτική θέση του υπερρεαλισμού
 69. 1 Ιουνίου 2008 Μια βραδιά με τον μπάρμπα-Γιάννη
 70. 18 Ιουνίου 2008 Παρουσίαση Βιβλίου ΣΩΜΑ, ΧΩΡΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡ(Ι)ΟΤΗΤΑΣ
 71. 20 Ιουνίου 2008 Η άνοδος της ακροδεξιάς και το ανταγωνιστικό κίνημα στην Ιταλία, εκδήλωση με την Ilaria Bussoni και τον Sergio Bianchi (από τον κινηματικό εκδοτικό οίκο Derive Approdi)
 72. 21 Ιουνίου 2008 Η G700 δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΣ Δε μιλάμε για λίγα ευρω παραπάνω αλλά για όλη μας τη ζωή
 73. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Συναυλία Kalashnikov, Prigogine
 74. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Αντιφασιστική πορεία στην κάτω τούμπα
 75. 16 Οκτωβρίου 2008 Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες
 76. 11 Νοέμβριου 2008 3ο φεστιβάλ πολιτικού ντοκιμαντέρ
 77. 11 Νοεμβρίου 2008 Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων
 78. 9 Δεκεμβρίου 2008 Κάλεσμα στην πορεία την ημέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
 79. 17 Ιανουαρίου 2009 Συμμετοχή στην πορεία στη Λάρισα ενάντια στον τρόμο (συμμετείχαν πάνω από 5000 άτομα)
 80. 12 Φεβρουάριου 2009 Πορεία αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα και σε όλους τους συλληφθέντες του Δεκέμβρη
 81. 12 Φεβρουάριου 2009 Συμμετοχή στην τριήμερη κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου τούμπας
 82. 21 Φεβρουαρίου 2009 Συναυλία Βαλπουρία Νύχτα, Kognita sperans, waxing gibbous
 83. 1 Μαρτίου 2009 Συναυλία Ωχρά Σπειροχαίτη
 84. 13 Μαρτίου 2009 Radio Alice – Bologna 1977, προβολή δουλεύοντας με το πάσο μας
 85. 14 Μαρτίου 2009 Κυριαρχία και Εξέγερση συζήτηση με τον Alfredo Bonanno
 86. 26 Μαρτίου 2009 Ο εσωτερικός εχθρός στο Ισραήλ, εκδήλωση με τους αναρχικούς ενάντια στο τοίχος
 87. 20 Απριλίου 2009 3 μέρες για την εξέγερση
 88. 28 Απριλίου 2009 Πορεία: κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις (συμμετείχαν 1000 άτομα)
 89. 1 Μαΐου 2009 Συγκέντρωση – πορεία ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ
 90. 13 Μαΐου 2009 Μωβ Καφενείο : Judith Butler.Philosophe en tout genre(2006) ντοκιμαντέρ του Paule Zajdermann για τη ζωή και το έργο της.
 91. 15-16-17 Μαΐου 2009 Πανελλαδικό τριήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων για την αντίσταση στη βιοτεχνολογiα της κυριαρχiας από το κοινό τόπο.
 92. 20 Μαΐου 2009 Μωβ Καφενείο Paris is burning(1991) ντοκιμαντέρ της Jenny Livingstone για τους χορούς ντραγκ στο Χάρλεμ.
 93. 22 Μαΐου 2009 Εκδήλωση-Συζήτηση με τον αγωνιστή Στέργιο Κατσαρό (Παρουσίαση του βιβλίου Εγώ ο Προβοκάτορας , ο Τρομοκράτης).
 94. 27 Μαΐου 2009 Μωβ Καφενείο Παρουσίαση Παραστασιακές επιτελέσεις και συγκρότηση του φύλου:δοκίμιο πάνω στη φαινομενολογία και τη φεμινιστική θεωρία, Judith Butler (1998).
 95. 29 Μαΐου 2009 Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου: Κρίση, Αναδιάρθρωση και Ταξική Πάλη στα Πανεπιστήμια.
 96. 11 Ιουνίου 2009 Εκδήλωση Κρίση νέες δυνατότητες για επανάσταση, ή πιο βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση (με του George Caffentzis, Silvia Federici).
 97. 7 Ιουλίου 2009 Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (συμμετείχαν 1200 άτομα).
 98. 31 Ιουλίου 2009 3ημερο κρίση, αντιεξέγερση, αντιστάσεις.
 99. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εκδήλωση «ο καιρός των τσιγγάνων» με συντρόφισσες από τις αναρχοφεμινιστικές κολλεκτίβες Erinyen και Love Kills.
 100. 10 Οκτωβρίου 2009 Συναυλία Rene Biname, Chinese Basement.
 101. 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2009 3ημερο ενάντια στο εμπόρευμα και το θέαμα από την συντεχνιαπλην.
 102. 18 Νοεμβρίου 2009 Μωβ Καφενείο Παρουσίαση σχετικά με τη ζωή και το έργο της Virginia Woolf.
 103. 22-27 Νοεμβρίου 2009 4ο Φεστιβάλ πολιτικού Ντοκιμαντέρ
 104. 27 Νοεμβρίου 2009 Κάλεσμα σε πορεία για την άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Ηλία Νικολάου.
 105. 28 Νοεμβρίου 2009 Εκδήλωση για την ομοφωνία, Συζήτηση για την ιεραρχία, τις δομές και τις σχέσεις στις συλλογικότητες του ανταγωνιστικού κινήματος.
 106. 5 Δεκεμβρίου 2009 Κατάληψη στο Ολύμπιον για δημιουργία τόπου συνάντησης και οργάνωσης των δράσεων για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 107. 6 Δεκεμβρίου 2009 Κάλεσμα στην πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 108. 6 Φεβρουαρίου 2010 Live dj set hip hop.
 109. 8 Φεβρουαρίου 2010 Συμμετοχή στην παρέμβαση και διακοπή συνεδρίου για την βιομηχανία απο αντιεξουσιαστές/τριες στο ξενοδοχείο Νικόπολις.
 110. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πορεία στην κάτω Τούμπα ενάντια στο φασιστοειδές χτύπημα στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανετ (συμμετοχή 350 άτομα).
 111. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μωβ καφενείο συναυλία Ms Ratter.
 112. 4 Μαρτίου 2010 ξεκινάει η λειτουργία του αυτοοργανωμένου εργατικού καφενείου café la rage. Εκδήλωση Το νομισματικό σύστημα και ο ρόλος του διεθνούς δανεισμού προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ zeitgeist, συζήτηση σχετικά με την περίπτωση του ελληνικού κράτους
 113. 3 έως 26 Μαρτίου 2010 Εκδηλώσεις - προβολές : Δυτική Γερμανία 1967-1987-20 χρόνια ριζοσπαστικών αγώνων.
 114. 24 Απριλίου 2010 Εκδήλωση του Café la Rage: Ταξικοί αγώνες και μορφές οργάνωσης των εργατών Παρουσίαση μπροσούρας: Reform or Revolution, η σχέση ανάμεσα στο πολιτικό και το κοινωνικό στα πλαίσια της Β Διεθνούς (εκδ. κινούμενοι τόποι).
 115. 8 Μαΐου Απριλίου 2010 Εκδήλωση του Café la Rage: Ασφαλιστικό και ταξικοί αγώνες, η πολιτική του χρήματος, ταξικός ανταγωνισμός και ασφαλιστικό σύστημα από τη συλλογικότητα «παιδιά της γαλαρίας».
 116. 13 Μαΐου 2010 Εκδήλωση του Café la Rage: Zanon ένα παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης.
 117. 22 Μαΐου 2010 Εκδήλωση του Café la Rage: το κίνημα ανέργων εργατών στην Αργεντινή.
 118. 26 Μαΐου 2010 Εκδήλωση του Μωβ Καφενείου: τώκιν αμπάουτ περφορματίβιτυ, φρομ Τζουντιθ Μπατλερ το Σποντζμπομπ Σκουερπαντς mia dialeksh gia thn epitelestikothta katalhlh gia olh thn oikogeneia.
 119. 2 Ιουνίου 2010 Εκδήλωση του Μωβ Καφενείου: Ένα μικρό πολύ μικρό αφιέρωμα στη Σύλβια Πλαθ.
 120. 5 Ιουνίου 2010 Εκδήλωση:Χρέος τα πρώτα 5000 χρόνια εκδήλωση με τον David Graeber.
 121. 16 Ιουνίου 2010 Θερινό σινεμά στο Μωβ καφενείο Προβολή της ταινίας : \"Για όλα φταίει το γκαζόν\", της Josiane Balasko.
 122. 17 Ιουνίου 2010 Παρουσίαση Rebel : Θεωρία και Ανάλυση για το ανταγωνιστικό κίνημα.
 123. 18 Ιουνίου 2010 Εκδήλωση για την κρίση του καπιταλισμού και την ελληνική κρίση του χρέους.
 124. 24 Ιουνίου 2010 Εκδήλωση-συζήτηση με τον John Holloway, Η κρίση σαν υλική πραγματικότητα της δικής μας αντιεξουσίας και η επανεφεύρεση της επανάστασης σήμερα.

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

graffiti ένας είναι ο εχθρός John Holloway David_Graber festival_Communismos festival_Communismos festival_Communismos